Irfan Makki - Mamma [Lirik | Download | Dengar ]



Irfan Makki - Mamma
[ klik tajuk lagu tuk dengar & download ]
*di-link-kan ke 4shared.com

Everytime I think of you
You always make me smile
Whenever I feel down
You know how to cheer me up
Everytime I feel confused
And I don't know which way to choose
One thing for sure
I can always count on you
When I am near or when I'm far
Or when I'm completely lost..
In my heart I have no fear
Coz you're my guiding star.. oh!

Mamma.. you know that I love you
No matter what I, say or do
I can never thank you
Oo.. Mamma.. you know that I love you
You are the proof of what love can do
Truly you are God's miracle

You're my shelter from the rain
You're the shoulder I cry on
And whenever I feel pain
One touch from you and the pain is gone
And all I've ever dreamed to be
Is to make you proud of me
Coz never once
That you turn your back on me
You're healing words your tender touch
A warmth of your embrace..
The beauty of your soul
Shines to your loving face!

You're name was the first word 
I've ever spoken
You held my hand to the first step I've taken
When I wasn't well you watch me
Through the night
That is why paradise is under your feet

Mood dan Ragam Pelajar Sebelum Semester Baru Bermula


salam jumaat semua! sihat tak? moga baik-baik saja. insya-Allah. "what's your mood today?" atau bahasa tingginya apakah mood anda hari ni?? loving? bored? happy? sad? excited? angry? hurm3.. oh tengah marah ke??? tak baek tu. cepat-cepat amek air wudu'. semoga hilanglah kemarahan itu. bagi mereka dalam mood positif tu kekalkan agar orang disekeliling korang pun dapat tempias positif tu.

ok esok dah sabtu pastu ahad dah kena balik kolej!! ko tak packing satu beg pun lagi cik murni oii!! hari sabtu memang tak sempat la kan kerna pergi rumah saudara-mara dan melayan tetamu. dalam kata lainnya BERAYA! di saat my sis, uncles, aunts and grandma bakal bertandang kat rumah hari nih.. kitorang baraan lagi la jawabnye!! lagi-lagi esok banyak open house. bab makan no.1 je! huahuahua! !

mengemas rumah?? dan mengemas barang-barang masuk semester baru??
itulah mood saya pada hari nih. huhuh..

selama online di minggu terakhir cuti nih.. kat fb tuh da belambak lah mereka nih dok ngomel.. rasanya korang pun mesti ada jumpe ayat-ayat macam nih..

"tak nak balik shah alam!!!" 
---- saya memang tinggal shah alam pun. tak yah nak balik dari mana-mana =,= tch korang tak nak balik sini! tak nak jumpe dak comel nih ke. huahuahua! perahsantan!!


"nape cuti dah nak habis??" 
---- hamboih! kalo student diploma tak kisah la. ni yang amek degree ni! dah bagi 4 bulan cuti pun tak cukup. jangan tamak ye~~~  

"nanti rindu katil, bantal peluk kat rumah neh.. huhu" 
---- dah tak bole pisah tu bawak la datang kelas. jangan tido pulak! ish3. ada ke yang buat macam tu??? (0.o)"


"belum sampai lagi dah rasa homesick =,=" 
---- yang nih MENGADA namanya. lama sangat cutinya.


"alamak kena praktis pegang pen nih.." "eleh.. budak komputer pun nak kecoh. guna je la keyboard tu!"
---- eh.kite same la! hahah! dah lama weh tak pegang pen. eh. budak komputer pun jawab exam pakai pen la!


yang paling tak boleh bla yang nih..


"hah! student card letak kat mana hah???"
---- hambek! cuti lama tak balik uitm dah tak ingat taruk mana. len kali gantung je kat leher. huahua!

begitulah ragam pelajar sebelum semester baru bukak. macam-macam la korang nih. hahah. dah hampir pukul 10 pagi kedai pun dah bukak. masanya untuk pergi membeli barang-barang. shopping?? (^_^)v peace yawww!!! pergi awal balik awal boleh cepat kemas barang. hihih.

kepada korang semua yang bakal memulakan semester baru >>
"SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH KELAS!!"
ada yang balik cuti raya akan hadapi exam >>
"SELAMAT MENJAWAB SOALAN!!"
ada yang baru daftar sebagai student yang sekarang tengah orientasi >>
"SELAMAT  MENGHADAPI DUNIA BARU!!"
kepada mereka yang lain >>
"SELAMAT BERAYA!!"




memulakan sesuatu pekerjaan dengan bismillah dan diakhiri dengan alhamdulillah.
hokeh! cukup untuk hari nih. lain kali coret lagi ye =)

Devotees - Berjalan Tanpa Henti [ Lirik | Download | Dengar ]


[ klik tajuk lagu untuk download & dengar lagu ]
*di-link-kan ke 4shared.com

Bagaikan jauh jalan yang kutempuh
Langkah demi langkah akan kugagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakinku ada sinar yang menentu
Kalau dah bertemu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya Yang Kuasa dikau berserah
Jika kau rebah jika kau kalah
Bersaksilah rahmatNya akan terserlah
Segala kepahitan segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa duka yang melara
Mungkin di baliknya ada bahagia
Jangan jangan berputus asa
Dari rahmat Yang Maha Esa
Jangan jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia


Album : Berjalan Tanpa Henti
Munsyid : Devotees
Sumber : http://liriknasyid.com


Wordless Wednesday #3



Baraan Sg. Samak + Makan!!!

Assalamualaikum

seperti yang telah diberitahu pada post yang lepas. cite pasal apa??? bole tengok sini [ klik ] 3 syawal perjalanan raya ke rumah saudara belah abah diganti dengan baraan ke SG. SAMAK, PERAK!! 3 kereta pergi sana. tu pun bole dikira ramai sebab dah ramai ahli keluarga yang pulang ke kampung.

kete acik mail kat depan .. kete acik jalil kat belakang ..

lepas tu posisi bertukar dengan kitorang yang lead baraan sebab nak elak jalan sesak. acik unus amek shortcut yang tak pernah lalu tambah iwan yang dah pakar jalan kampung *kunun je ~,~ hahah* dia dah biasa kerja hantar barang kat kampung.

siblings ..
*yang kecik sekali mengada tak nak ikut

pada malam esoknya iaitu 4 syawal ada reunion dengan saudara-mara famili haji daud iaitu bapak nenek juga arwah moyang saya neh. malam reunion tu nanti ada aktiviti bertukar hamper. kitorang pun cari barang-barang kat sg. besar. sempat lagi tu pergi mencekik satay. hahah.

masing-masing pelahap. haha.


eh tunggu sekejap!!!

hari ni 3 september bufday dak alin ..

"SELAMAT HARI LAHIR!!"

Malaysia Web Hosting