29 April 2012

Tiga Kata

kenapa kenapa 
penimbang tu mesti rosak
tak normal
tipu tipu
=..="

misi bermula
tanpa penilaian
itu la pakai tibai je 
ya Allah
kuatkan hamba-Mu

tong mesti diisi semula
dengan lebih teliti

tak pe lah
di sebaliknya ada benda berharga
tiga kata untuk mereka
'i love you'

;)


27 April 2012

Kotak Jerit

Ada persoalan dan kekeliruan. Waktu macam pukol 8, 9, 10 biasanya panggil apa. Malam ke petang. Kalo dalam meeting tu bila nak bercakap ada yang kata "selamat petang", "selamat malam", kalo dalam bahasa canggeh sikit dipanggil "good evening" kan kan kan .. good night tu macam dah nak masuk tido kan kan kan .. dah lama meninggalkan pembelajaran bahasa ni. Konpius konpius >..<" Dok ngadap skrin je sekarang.

Tapi yang paling afdhal dengan ucapan "Assalamualaikum semua" Sihat tak kawan-kawan? ^^ hihi

Cuti-cuti ni rajin pulak nak jenguk blog kan. Ni nak bagitau kat kamu yang blog ni dah ada tempat untuk jerit-jerit batin ka zahir ka melalak ka apa ka nun kat hujung belah kanan kaler biru tu. Nampak tak. Sebelum ni pakai shoutmix punye, lepas tu dah nak kena bayar teruih remove. Lama dah tak buat kotak jerit baru.

Baru ni buat guna shout busuk dari busuk.org. Korang boleh pegi tengok tengok mana mana yang berkenan. Yang penting kotak jerit tu FREE! Ada banyak lagi ciri-ciri yang best [orang-orang HCI panggil features memang berkaitan dengan HCI pun]. HCI tu apa?

Human Computer Interaction, or HCI, is the study, planning, and design of what happens when you and a computer work together. As its name implies, HCI consists of three parts: the user, the computer itself, and the ways they work together. 
(, 2001)

Antara features-nya ialah:
1) Real-time chat : korang tak payah nak refresh untuk tahu ada mesej baru ke hape ke.
2) Custom smilies : dia ada banyak smiley yang shomel-shomel macam YM dan korang boleh nak tambah  
    sendiri punye smiley.
3) Customizable : kotak jerit tu korang boleh ubahsuai ikut citarasa masing-masing nak kaler apa, font, saiz,
    besar kecik bagai.
4) Word Filter : yang ni kalo tak suka satu word tu bole tukar dengan word lain. [sebenarnya belum try lagi
     buat, korang try sendiri ea. good.]
5) Ban system : Ha! kalo korang tak suka dekat si polan tu boleh ban je teruih guna sistem shout busuk ni.
6) Online user counter : biasanya blogger letak asing-asing kan kalo nak taw berapa yang tengah online,
    shout busuk dah letak sekali mende ni dalam kotak tu.

Ada banyak lagi yang diorang nak upgrade dalam Shout Busuk. Bolehlah rajin-rajin kan diri menjenguk kat sini. Salah satu tempat untuk ping post korang pun boleh pegi busuk.org

Selain Shout Busuk, ada lagi kotak-kotak jerit yang lain seperti di sini >>> 5 ShoutBox Alternatif Kepada Shoutmix

Fibox ni pun shomel jugak tapi masih berstatus BETA.

Ada rasa-rasa nak kotak jerit baru bolehlah pegi jenguk links di atas :)
Mana-mana yang nak jerit tu pegi klik shout box kaler biru tu. Takde sapa dengar pun =D
We can make friends from there.

=')

26 April 2012

Kawan

sumber

"boleh kita kawan dgn awak?"
"boleh! boleh!"
-so sweet-

24 April 2012

Pious



semasa sedang berjalan-jalan untuk seketika di kala hujan. terjumpa sebuah kisah 'The Pious Student' di sini. dari kisah sebenar yang diadaptasi ke dalam sebuah komik. 

ada lagi satu tempat nak pomot kat kamu semua bole baca komik Islam kat sini.


Doa Seorang Kekasih

Salam
malam tadi ada buat lagi satu wallpaper lirik lagu sambungan Segenggam Tabah ! .


bahan-bahan nak buat ni semua da memang ada dalam kotak hard disk dari iluvislam.com dan merata-rata tempat. 
 

23 April 2012

Kegilaan


"Cinta mungkin muncul dari sudut tak terjangka... Beranikah anda mencuba?" - Xiao Bai
citer pasal seorang anak mencari ibunya di masa hadapan.
yang ni belom baca lagi. hikhik!




ye. this is me. terima kasih. HAHAH.

Kesengalan Dia


nombor tak dikenali masuk. huh 0_o

"assalamualaikum"
"waalaikumussalam. weh balik umah tak?"
"weh. sapa ni?? alin ke?? pakai nombor sapa ni??"
"HAHAH. ye la. nombor public ni. weh ko balik umah tak?"
"asal nombor public ko macam celcom. HAHAH. ada je kat umah. tengah cuti lagi pun. nape?"
"aqu nak balik umah. pok.. pek.. pok.. pek.. bukit raja.. pok.. pek.."
"weh. yennade. ko datang ngan sapa? nak kuar time tu ke.."
"acik anta nanti la.. jom kuar. ena pun balik kan."
"ngeng. mana ada bas pegi sana."
"nanti mak antakan."
"jom tengok mooooviieeee!!"
"bole. ko bayar."

=..=" hampeh punya olang. 

"weh bagi la sponsor sikit. HAHAH."
"HAHAH. acik lanje."
HAHAHAH.


15 April 2012

Terima Kasih


terima kasih kesemua sekali
hanya Allah dapat membalas segalanya kepada kalian
mungkin itu terakhir bersama kalian 
detik tahun akhir...

fyp tu kasi khatam dulu OK!! 
tolong sedar diri cepat!!! 
*sepak-sepak muka *

02 April 2012

Hai awak, April!!

alhamdulillah dah masuk bulan april. 

pertama sekali, maaf kerna sebagai pelajar tahun akhir ni tak berapa update blog. 
  
yang kedua, semester ni first time ber-roomate dengan mereka yang ada tarikh penting pada bulan ni. 
semalam, 1 april bufday umi. Selamat Hari Lahir!!.. ^^, next..
insyaAllah kak ain melangsungkan majlis perkahwinannya pada tarikh 14 april sebelah keluarga perempuan.
wow!! nice date.. hikhik. 
me?? biasa saja. nothing special. 
"ye la tu. cet. 0_o"

 kad yang chumel jugerr. like!

yang ketiga, 2nd month dah kuliah. another 3 month insyaAllah praktikal lepas tu. projek + assignment + program sudah mula buat kepala serabut. Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan kami dan jauhkanlah kami dari segala bisikan jahat serta lembutkanlah hati-hati mereka.

Kadang, kita korbankan sikit sahaja dari apa yang ada pada diri kita,
Tapi, Allah bagi lebih dari apa yang kita minta,
Kita tak perlu teruk-teruk pun ceritakan kesusahan yang kita hadapi kepada Dia,
Dia sudah tahu, kadang diganti pula semua itu dengan harga bahagia yang jauh lebih baik berjuta kali ganda.

Tinggal kita saja,
Yang selalu mengabaikan-Nya,
Lalu, bagaimana mungkin kita harapkan sesuatu yang lebih dari Dia?

~Afdholul Rahman of LangitIlahi
[sumber]  


apa yang ku mahukan..
tiada apa kerna ia sama seperti bulan yang lain..
teruja mungkin..

Fazley - Bila April [Lirik | Download | Dengar]


[klik tuk dengar & download]

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti 
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta 
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting