25 March 2011

Cuai + Geram = Alhamdulillah~

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Masalah yang dihadapi ialah tertekan 'Keep Widget' masa nak test template untuk projek website Human Computer Interaction group kami dan akhirnya tak boleh nak kembali ke bentuk asal. 
Perasaan ketika itu sangat geram ergggghhhh!!!! 


Maaf kalo sebelum ni anda nak access blog ni tak boleh.
Maaf kalo rasa geram tak dapat nak menembusi laman sesawang ini.
Maaf kalo berputik rasa rindu nak usha blog ini [heheh~]


Pengajaran ialah buat backup template dulu!




Baiklah, sekarang dah tukar layout yang baru sebab sekarang busy tak dapat nak decorate blog ni lagi superb. Kalo ada sebarang masalah masa nak access blog ni, tolong bagitau saya dengan segera ye dan akan segera dibaiki. Peace. 

22 March 2011

Malam Karpet Merah??

Assalamualaikum & salam sejahtera.

gambar macam sedeh lak bile pikir nanti kitorang je yang tinggal.
tch~




21 March 2011

Camping Bomba Gunung Datuk

Assalamualaikum & selamat malam.

Perkhemahan di Hutan Lipur Gunung Datuk, Rembau, Negeri Sembilan.
Pictures tell everything~

pegawai bomba yang petah bercerita pasal pengalaman beliau ketika beroperasi.






jentera bomba yang baru lepas tangkap ular.




bersedia untuk mandi.


mandi beramai-ramai oleh pegawai bomba.


pheeewiiittt..!!


'Search & Rescue' 


14 March 2011

BizComp Unite | Shah Alam & Dungun [ Part 2 ]

Assalamualaikum & selamat malam.

ini sebahagian dari sini. [ klik ]






















*credit pictures to Jijah, Fifi & my phone.

07 March 2011

PC Karnival 2011 di UiTM Shah Alam

Assalamualaikum & salam sejahtera.


promosi sangat hebat sampai luar kampus.
semua dijemput hadir.
jom!

BizComp Unite | Shah Alam & Dungun

Assalamualaikum & salam sejahtera.






[sambungan...]

03 March 2011

Citcat VERSUS Google Translate ??!

Assalamualaikum & selamat malam.


Sebelum ni, memang biasa kalo nak tahu makna perkataan english kena pergi melawat google translate, lepas tu baru tau maksud perkataan tu dalam bahasa melayu ataupun sebaliknya. tapi kadang-kadang makna perkataan tu tak menepati ayat asal pun. al maklum, saya ni tak bijak dalam english. wuwu~


lepas tu, roomate bagi la satu link yang memang best kalo nak buat aktiviti translate ni. makna perkataan tu boleh dikatakan menepati ayat asal itu dan interface sangat menarik. kamus pun ada selain terjemahan.



boleh lawat kat sini [ http://www.citcat.com/ ]


kalo korang ada tempat lagi best nak translate selain di atas, boleh la kongsi dengan kawan-kawan. setakat ni citcat sentiasa di hati sebab tak jumpe yang lain. hehek~ 

esok petang sampai ahad ada trip ke Dungun. 
alhamdulillah. projek yang tergendala dari semester sebelum ni dapat diteruskan.
insyaAllah semua lancar je.
erk! bila nak kemas beg neh?!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting