17 July 2013

Exam Mendatang

Di kala saya baru balik keje. 

Malam itu seperti biasa, check emel. 

Terpampang "PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41". Hurop besar okkk. Nampak tak dia punya main point tuu. Pelajaran IT, penggunaan hurop besar itu menunnjukkan betapa pentingnya mesej tuuu. 


First, Alhamdulillah. Saja-saja apply SPA ni cuba-cuba nasib. Alhamdulillah dipanggil untuk pergi exam. Otak dah berkarat nak masuk exam niii. Hapebenda la yang nak kena baca.

Tetiba tersentak. Macam tak nak pergi. Tak minat kerja-kerja opis nii. Terperap dalam bangunan.

Then, my mom said, "Pergi la. Mana taw ada rezeki kerja ngan kerajaan."

Hmm okk. Cuba dulu la kiranya. 

"Ko dah apply, lepas tu tak nak pergi plak. Ruginya." Yelarrrrr....

Alhamdulillah dekat je tempat exam. Kalau jauh, tidak kepergianla diriku ini.

.....

"Telah masuk waktu solat fardhu Subuh (5:49) bagi kawasan Shah Alam & yg sewaktu dengannya #WaktuSolat"

Salam Subuh dan selamat berpuasa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting