30 December 2010

LUCKY LINKER BY AMIEY LEE


Assalamualaikum & salam sejahtera.



200 blogger terawal tglkan link di Myster Linky dapat satu peluang cabutan bertuah...
hmmm salah satu cara nak blogwalking paling senang sekarang adalah tglkan link..
ok..nak mudahkan korang supaya snang nak jalan2 g blog kawan2 yang lain kan...
jgn malu2 jgn segan.. korang amat amat amat amat djemput tglkan link korang
kt blog aku yg tk berapa nk jadi blog ni kekekekekekeke...
sila2 la ye... aku nak wat cabutan lagi ni....
ni suma sempena My Qaisarah is turning 2 Yearssss


hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYA LINK/LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY
love u all..muahhh

siap. nak join?? [ klik ]


[kalo duit ptptn da masok, bagitau ye..hee]

27 December 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Assalamualaikum & salam sejahtera.


nak join?? klik banner GA di atas.
hadiahnya ialah barangan IKEA.
nak tag fafaz.

25 December 2010

Lucky Followers

Assalamualaikum & salam sejahtera.


nak join?? klik gambar di atas.
tarikh tutup penyertaan apabila follower mencecah angka 300.

Souv3nier FroM MeLaKa GA - by nureen

Assalamualaikum & salam sejahtera.


nak join?? klik banner GA di atas.
5 pemenang bertuah akan mendapat cenderamata dari melaka.

Contest Baju Sama By Ika Puk Puk

Assalamualaikum & selamat pagi sabtu.


nak join ?? klik banner GA di atas.
tarikh tutup pada 31 disember 2010.


ni masa nak pergi kuliah fizik cikgu kadiq.
aha. kitorang memang lambat datang sempat take a snap.
hahak.
miss them so much.

24 December 2010

Perhatian ! Kain Pasang Jacquard Italy (KPJI)

Salam


Bismillahirrahmannirrahim...



< Out Of Sale !! New Items Will Be Update. >

Dengan ini Misza E-Shope dibuka secara rasmi kepada semua pelanggan. Di sini disertakan barang jualan iaitu kain pasang jenis Jacquard Italy yang boleh dibeli secara borong / runcit dengan harga yang berpatutan. 

Harga runcit ( 1 pasang ) = RM 39.90
Harga borong ( 30++  pasang ) = RM 900

1) Item Code : KPJI001
Status : Available


2) Item Code : KPJI002
Status : Available


3) Item Code : KPJI003
Status : Available


4) Item Code : KPJI004
Status : Available


5) Item Code : KPJI005
Status : Available


6) Item Code : KPJI006
Status : Available


7) Item Code : KPJI007
Status : Available


8) Item Code : KPJI008
Status : Available


9) Item Code : KPJI009
Status : Available


10) Item Code : KPJI010
Status : Available


11) Item Code : KPJI011
Status : Available


Sebarang tempahan boleh dibuat dengan merujuk 'How To Buy' . 
* disebabkan kesan pencahayaan, warna setiap gambar mungkin tidak seperti item sebenar.

23 December 2010

Giveaway By Kasih Artika

Assalamualaikum & selamat malam.


nak join?? klik gambar di atas.
tarikh tutup penyertaan sehingga penganjur mendapat follower ke-80.

Fatin 1st GA

Assalamualaikum & salam sejahtera.


nak join?? klik banner GA di atas.

Cabutan Bertuah Akhir Tahun 2010

Assalamualaikum & selamat malam.


nak join?? klik gambar di atas.
tarikh tutup pada 31 disember 2010.

Selamat Pagi | Survey Untuk Blogger

Assalamualaikum & selamat pagi.


Pagi-pagi yang sejuk di kampung tetibe hingus meleleh.. online diselubungi selimut sambil dengar hotfm kat 8tv.. hujan dari malam semalam kejap reda kejap rintik kejap lebat.. 4 pagi tadi selamt sampai kampung.. nak amek stok baru untuk Misza E-Shope. ni ada survey nak jawab dari http://mahamahu.blogspot.com/ yang berlangsung sehingga 31 disember 2010.


sila klik gambar di atas.
20 cenderamata disediakan untuk blogger bertuah.


1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    a) Nokia

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer
  
3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
     b) Sony

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?

    a) Streamyx

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
     Tak ikut brand pun.. asal cantik dan murah.. beli je lah..
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    d) KFC


7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    g) Mydin

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    c) SuriaFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     c) TV3
10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
        Natural perfume.. hehek..


11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
    Tak ada dalam jawapan.. biasa layan komik dan majalah Utopia..  hahak.

21 December 2010

Teringin Nak Tinggal Di Rumah Bawah Tanah ??

Assalamualaikum & selamat malam.

Baru habis tengok cerita Ayoub kat tv3. Zhafril dituduh bunuh pak cik man. Sekarang. Adakah korang pernah teringin nak tinggal kat rumah bawah tanah?? Ataupun korang sekarang ni pun dah dok dalam rumah bawah tanah..  suka sangat nak kongsi dengan korang apa yang dijumpai tadi. 


gambar kat atas dari sini [ klik ] nampak macam wow bestnya rumah bawah tanah kan. tapi korang jangan risau.. dari tanah kita dijadikan oleh Allah dan kepada tanah juga akhirnya kita dikembalikan. kita di dunia ni perlu isi bekalan untuk waktu itu dan hari kebangkitan. diri ini masih banyak kekurangan..

Result PMR | Upin & Ipin

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Hari ni hujan da berhenti tapi macam mendung kat luar. hari ni jugak budak-budak balik rumah.. al-maklumlah cuti sekolah dorang lepak kat kampung.. lusa result pmr tu yang dorang balik.. wish all the best lah kepada mereka yang nak amek result pmr.. kalo cuti ni free, dah lama follow dorang balik kampung. tak pe dok rumah bukannye goyang kaki je. ada kerja ok. 

excited sangat main buaian. hahak.

ooppss! naiy da nak balik tapi harta ku masih di tanah jajahannya. hahak. nanti akan dikemaskini. rasa cam tak dapat nak dating dengan korang la hujung minggu kat sini .. adeh! wahai sahabat-sahabat yang sedang baca blog ni pergilah meriahkan karnival upin & ipin. insyaallah, kalo masih ada kat shah alam masa tu, kitorang pergi sana. 

 [duit ptptn da masok ke.. dah lama tak pergi bank..]

Nak Tengok Dapur Canggih ??

Assalamualaikum & selamat malam.

Hujan macam tak nak reda sepanjang masa mencurah-curah airnya dari petang tadi.. tak boleh nak keluar rumah, so dok rumah buat kerja sikit. lepas tu jumpa dapur canggih. fuyoo!! memang serba kecanggihan itu nampak pada idea mereka.. dapur ni direka oleh IKEA untuk tahun 2040. jom jenguk sini. [ klik ]

  [wah. kalo kat rumah ada dapur macam ni, susah nak makan mi sedap. hahak.]

19 December 2010

Giveaway ~ Saya Nak Kain Tu!!!

Assalamualaikum & salam sejahtera.



nak join ?? klik banner GA di atas.
tarikh tutup pada 21 januari 2011.
3 helai kain pasang untuk 3 pemenang !!

Tips Tambah Berat Badan Secara Sihat

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Wah. Tetibe kali ni nak bagitau korang tips kesihatan. wehee.. tips nak gemuk pulak tu, biasanya orang nak kurus.. apa lah murni ni.. tapi saya boshan dengar mak cik pak cik di luar sana komplen kecik benor. ish. yelah.. nak naikkan berat la ni..


lepas tu dengan jayanya pergi le search google tips menambahkan berat badan secara sihat. jumpa satu  website ni [ klik ] oklah beliau suruh amek vitamin / suplemen tambahan yang sah [ mak ada bagi makan pil chewy apa entah namanye perasa coklat. sedap. ] , makan banyak ikut masa sampai lima / enam kali sehari [wow! kalo pergi seminar, makan macam ni lah ] dan kena main olahraga [ masa sekolah dulu aktif le masuk sukan, sekarang aktif kawad ] . 

lagi satu yang memang tak boleh lari kalo search tips ni iaitu suruh minum SUSU . erghh. yang ni memang lemah. eeewww.. tak suka. masa kecik dulu minum lah. sekarang da besar ni jadi anti-susu pulak. orang yang rapat je tahu kenapa. kalo susu perisa coklat yang SEJUK minum. heheh demand pulak. 


biasanya masa raya, berat badan mesti naik sebab banyak makan. mhahaha. lepas tu turun balik. ish. kesimpulannya.. *macam buat karangan da.. saya akan makan banyak. kalo ada ayam goreng mesti sedap. hahak. 


nak lagi tips ?? [ klik ]  dah lama tak timbang berat, tak tahu sekarang berapa. jom layan lagu aidil [ klik ] dan [ klik ] woot~

Google Chrome Best Ke ??

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Best ke gune google chrome. ni baru first time online guna google chrome sebelum ni firefox je di hati. hahak. entah bila masa pulak install pun tak tahu. da lama ada kat desktop tapi tak terguna je. hahah. biasa tengok member yang pakai browser ni.




apa yang best bagi saya ialah first time bukak google chrome, ada homepage browser itu sendiri. wow! cun. cantik. boleh tukar theme suka hati. [ firefox ada lagi banyak themes ]


google chrome

firefox

lepas tu gatal tangan main tukar-tukar tab. kejap dok kat kiri, kejap dok kat kanan. hahak. [ firefox pun bole aplikasi permainan ni jugak tapi tak best ]


tengok kat anak panah warna hitam.


window nampak besar dari firefox. luas mata memandang. maksudnye google chrome tak ada menu bar. 


laju pun laju jugak masa loading. tapi lembab jugak macam biasa.


benda yang tak suka ialah kalo tertutup browser, habis semua. [ firefox ada keluar pop-up 'save and quit' ] macam mana nak set-kan macam tu. masih baru dalam penggunaan google chrome. adeh.


setakat ni ok lagi tak ada apa-apa masalah dalaman dan luaran. tengok lah berapa lama boleh tahan guna browser baru ni. ni hanya pendapat saya. lagi info pasal google chrome ?? boleh lepak kat sini >> [ klik ], [ klik ], [ klik ], [ klik ]

Sebelum Menutup Waktu - Taxi

Assalamualaikum & salam sejahtera.

gambar : mr. google

[ klik tajuk lagu untuk dengar & download ]

Jauh sudah kaki melangkah
Tersesat aku hilang tanpa arah
Ku yang selalu terjatuh dan terjatuh
Dalam dosa dan semua keangkuhanku
Kini ku sadar dan semua keangkuhanku
Sebelum aku menutup waktuku

Reff:
Tuhan ku mohon ampuni aku
Izinkan ku bertaubat
Tunjukkan aku jalan lurus-Mu
‘tuk menggapai surga-Mu
Ku sadar ku hanya manusia
Oh hamba-Mu yang berlumur dosa
Ku yang selalu terjatuh dan terjatuh
Dalam dosa dan semua keangkuhanku
Dan jawab pintaku aku bersujud pada-Mu
Memohon ridho serta ampunan-Mu

Back to Reff:
Tuhan ku mohon ampuni aku
Izinkan ku bertaubat

Back to Reff:
‘tuk menggapai surga-Mu
‘tuk menggapai surga-Mu

GIVEAWAY: FROZEN RESOLLES

Assalamualaikum & salam sejahtera.

kemaruk cari giveaway tengah-tengah malam ni sebelum pegi tidor. ni GA dari http://asma-rizal.blogspot.com/ 


nak join ?? klik banner GA di atas.
 tarikh tutup pada 1 januari 2011.

" SAYA NAK CUBA RASA TRY TEST RESOLLES INI...=)"
 
siap.

18 December 2010

Jom Terjah Blog Awek !!

Assalamualaikum & selamat malam.

Masa blogwalking tadi, tersinggah kat satu blog ni. terpikat dengan tuannye.. ooppss! bukan! saya suka lelaki. tetibe jatuh cinta kat lagu dalam blog beliau. lagunye sweet sangat !! Awek yang dimaksudkan ialah saudari caera.. awek ni bila besar nak jadi doktor. wo. belajar rajin-rajin ye.. meh lepak blog caera sambil dengar lagu [ klik ] .


Take My Heart by Soko

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

 More lyrics: http://www.lyricsmania.com/take_my_heart_lyrics_soko.html
All about Soko: http://www.musictory.com/music/Soko

Cuba - Aidil

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Cuba - Aidil
Lagu/Lirik: Hafiz Hamidun (Arteffects Production)
[klik tajuk lagu untuk dengar & download]

Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang

Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah

Ada taufan yang menderu
Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis
Setiap hela nafas dirasakan nipis

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Ada awan kegelapan
Ada langit berlapisan

Setiap ramalan terasa bagai mendung
Setiap musim terasa bagai tengkujuh

Pasti punya puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Pada baris
Butir doa
Kau memohon
Kau berserah

Hanya
Pada
Dia Dia

Cuba
Cuba
Cuba
Cuba

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya

lagu ni pun best...

'PEACE CONTEST' by EZAN IDMA

Assalamualaikum & selamat petang.

Baru teringat ada tag daripada cik fafaz.


nak join ?? klik banner GA di atas.
tarikh tutup pada 1 januari 2011.
nak tag misza, linda, azmira.

 geng f2p8 jom lepak. peace!

Ms & Mr Red Ribbon Tee Shirts Giveaway!

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Jumpa lagi. Second entry for Male Category.


nak join?? klik banner di atas.
ada 11 t-shirt disediakan sebagai hadiah.
tarikh tutup : 11 januari 2011
nak tag afiq & faiz

Butik ni ada jual macam-macam vest lelaki. Macam kat bawah ni.
 
 
 
Berminat?? korang boleh jenguk kat GUY's VEST

Ms & Mr Red Ribbon Tee Shirts Giveaway!

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Kali ni nak jon GA dari Red Ribbon Boutique . First entri Female Category. 


nak join?? klik banner di atas.
ada 11 t-shirt disediakan sebagai hadiah.
tarikh tutup : 11 januari 2011
nak tag yana & jijah

Butik ni ada jual macam-macam pakaian wanita stail Korean. Macam kat bawah ni.



Berminat?? korang boleh jenguk kat Female Collection

17 December 2010

Ku Yakin Berlaku - Aidil feat Hafiz Hamidun

Assalamualaikum & selamat malam.


 Ku Yakin Berlaku - Aidil feat Hafiz Hamidun
[klik tajuk lagu untuk dengar & download]

Yang ku panggil kasih
Ku kenang selalu
Riuh atau sepi
Rinduku padamu

Dalam kesibukan
Dalam kelapangan
Tiada ku lekang
Ingatan yang suci

Tertumpu mendambakan
Disatukan denganmu

Di hari yang indah
Ku yakin berlaku
Kita bertemu di jambatan kasih
Setelah dipisah lama

Di hari yang indah
Tiada sedetik
Akan terlewat mahupun tercepat
Kutatap wajahmu duhai kekasihku

Garisan pemula
Jauh kutinggalkan
Semangat ku sama
Mencapai impian

Kau ku panggil kasih
Dulu dan selamanya
Tidakkan berubah
Perasaan ini

Lagu : Hafiz Hamidun (Arteffects Production)
Lirik : Ad Samad (Fighting Poet Sdn. Bhd., S/P Luncai Emas Sdn. Bhd.)

 suka lagu ni..

Senandung Al-Fatihah Oleh Nur Irsyad

Assalamualaikum & selamat malam.

Hari Jumaat bersamaan 11 Muharram 1432H. Hujan yang turun kat sini. Sejuk pulak tu. Grrr~ Alhamdulillah pagi tadi panas, kering dah semua baju. Mari kita mengenal maksud surah Al-Fatihah.


Senandung Al-Fatihah oleh Nur Irsyad
[klik tajuk lagu untuk dengar & download]

Dengan menyebut nama-Mu Ya Allah
Yang Maha Pengasih Penyanyang
Segala puji bagi-Mu Ya Allah 
Pemelihara seluruh alam raya

chorus:
Engkaulah Maha Pengasih dan Penyanyang
Yang menguasai Hari Pembalasan
Hanyalah kepada-Mu kami menyembah
Dan pada-Mu kami mohon pertolongan

Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus
Jalan orang-orang yang Kau beri nikmat
Bukan jalan mereka yang Kau murkai
Dan bukan pula jalan mereka yang sesat

First time dengar masa form 4 kat surau Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur. Waktu tunggu azan Maghrib atau Isyak atau lepas solat, kitorang akan muhasabah diri berzikir, berselawat, mengaji, apa-apa je lah yang boleh mendekatkan diri dengan Yang Maha Esa. 

Salah satunya nyanyi Senandung Al-Fatihah. Masa pergi kursus hari tu, lagu ni dijadikan lagu tema. Terimbas kembali kenangan masa kat sekolah. Ingat lagi masa dulu ustaz mintak kitorang hafal maksud ayat dalam surah Al-Fatihah, kalo tak hafal, tak boleh belajar dengan beliau. Woh. Nak kata susah tak adalah sangat, risau tak ingat je. Lama-lama hafal jugak maksud surah ni dengan cara nyanyi Senandung Al-Fatihah. Ngehehek.


Banyak khasiat surah Al-Fatihah apabila diamalkan. Antaranya untuk jaga keselamatan diri, dimurahkan rezeki, mengubat penyakit dan banyak lagi kat sini. Renung-renungkan. *erk. macam kenal ayat ni. peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting