19 December 2010

Google Chrome Best Ke ??

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Best ke gune google chrome. ni baru first time online guna google chrome sebelum ni firefox je di hati. hahak. entah bila masa pulak install pun tak tahu. da lama ada kat desktop tapi tak terguna je. hahah. biasa tengok member yang pakai browser ni.




apa yang best bagi saya ialah first time bukak google chrome, ada homepage browser itu sendiri. wow! cun. cantik. boleh tukar theme suka hati. [ firefox ada lagi banyak themes ]


google chrome

firefox

lepas tu gatal tangan main tukar-tukar tab. kejap dok kat kiri, kejap dok kat kanan. hahak. [ firefox pun bole aplikasi permainan ni jugak tapi tak best ]


tengok kat anak panah warna hitam.


window nampak besar dari firefox. luas mata memandang. maksudnye google chrome tak ada menu bar. 


laju pun laju jugak masa loading. tapi lembab jugak macam biasa.


benda yang tak suka ialah kalo tertutup browser, habis semua. [ firefox ada keluar pop-up 'save and quit' ] macam mana nak set-kan macam tu. masih baru dalam penggunaan google chrome. adeh.


setakat ni ok lagi tak ada apa-apa masalah dalaman dan luaran. tengok lah berapa lama boleh tahan guna browser baru ni. ni hanya pendapat saya. lagi info pasal google chrome ?? boleh lepak kat sini >> [ klik ], [ klik ], [ klik ], [ klik ]

2 comments:

FiqRie Skeleton said...

gune opera pun syok gak..simple je.. dulu aku gn firefox skrg da fanatik ngan opera lak.. hehe.. chrome tu gn memory skit je.. so komputer x berat sbb tu loading laju..

hiDAyah_muRNi said...

@FiqRie Skeleton aha. opera. x guna lagi. try chrome dulu..kalo x bes, kembali ke firefox. ngehek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting