19 December 2010

Tips Tambah Berat Badan Secara Sihat

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Wah. Tetibe kali ni nak bagitau korang tips kesihatan. wehee.. tips nak gemuk pulak tu, biasanya orang nak kurus.. apa lah murni ni.. tapi saya boshan dengar mak cik pak cik di luar sana komplen kecik benor. ish. yelah.. nak naikkan berat la ni..


lepas tu dengan jayanya pergi le search google tips menambahkan berat badan secara sihat. jumpa satu  website ni [ klik ] oklah beliau suruh amek vitamin / suplemen tambahan yang sah [ mak ada bagi makan pil chewy apa entah namanye perasa coklat. sedap. ] , makan banyak ikut masa sampai lima / enam kali sehari [wow! kalo pergi seminar, makan macam ni lah ] dan kena main olahraga [ masa sekolah dulu aktif le masuk sukan, sekarang aktif kawad ] . 

lagi satu yang memang tak boleh lari kalo search tips ni iaitu suruh minum SUSU . erghh. yang ni memang lemah. eeewww.. tak suka. masa kecik dulu minum lah. sekarang da besar ni jadi anti-susu pulak. orang yang rapat je tahu kenapa. kalo susu perisa coklat yang SEJUK minum. heheh demand pulak. 


biasanya masa raya, berat badan mesti naik sebab banyak makan. mhahaha. lepas tu turun balik. ish. kesimpulannya.. *macam buat karangan da.. saya akan makan banyak. kalo ada ayam goreng mesti sedap. hahak. 


nak lagi tips ?? [ klik ]  dah lama tak timbang berat, tak tahu sekarang berapa. jom layan lagu aidil [ klik ] dan [ klik ] woot~

2 comments:

Shidi Shah said...

tips yg bguna tuk gemokkn bdn ni..

hiDAyah_muRNi said...

@Shidi Shah aha. bagos boleh try..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting