02 April 2012

Hai awak, April!!

alhamdulillah dah masuk bulan april. 

pertama sekali, maaf kerna sebagai pelajar tahun akhir ni tak berapa update blog. 
  
yang kedua, semester ni first time ber-roomate dengan mereka yang ada tarikh penting pada bulan ni. 
semalam, 1 april bufday umi. Selamat Hari Lahir!!.. ^^, next..
insyaAllah kak ain melangsungkan majlis perkahwinannya pada tarikh 14 april sebelah keluarga perempuan.
wow!! nice date.. hikhik. 
me?? biasa saja. nothing special. 
"ye la tu. cet. 0_o"

 kad yang chumel jugerr. like!

yang ketiga, 2nd month dah kuliah. another 3 month insyaAllah praktikal lepas tu. projek + assignment + program sudah mula buat kepala serabut. Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan kami dan jauhkanlah kami dari segala bisikan jahat serta lembutkanlah hati-hati mereka.

Kadang, kita korbankan sikit sahaja dari apa yang ada pada diri kita,
Tapi, Allah bagi lebih dari apa yang kita minta,
Kita tak perlu teruk-teruk pun ceritakan kesusahan yang kita hadapi kepada Dia,
Dia sudah tahu, kadang diganti pula semua itu dengan harga bahagia yang jauh lebih baik berjuta kali ganda.

Tinggal kita saja,
Yang selalu mengabaikan-Nya,
Lalu, bagaimana mungkin kita harapkan sesuatu yang lebih dari Dia?

~Afdholul Rahman of LangitIlahi
[sumber]  


apa yang ku mahukan..
tiada apa kerna ia sama seperti bulan yang lain..
teruja mungkin..

6 comments:

FiqRie Skeleton said...

april lagi~ haha

hiDAyah_muRNi said...

afiq: haha. ok. habis. takde da =p

ANISA said...

nisa tahu kenapa...hehehe...

hiDAyah_muRNi said...

nisa: taw ke.. shhh!! hehehe

aton said...

wow!!! lawa la pic last tu!!!
sape la yg amek kn..kn..??
(^______^)v PEACE~

hiDAyah_muRNi said...

aton: haha. ok aton. bakol sendiri angkat :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting