Allah Is By My Side

Bismillahirrahmanirrahim...

Dialah yang telah menciptakan langit dan bumi dalam enam masa, kemudian Dia bersemayam di atas Arasy; Dia Mengetahui apa yang masuk ke bumi serta apa yang keluar daripadanya dan apa yang diturunkan dari langit serta apa yang naik padanya dan Dia tetap bersama-sama kamu di mana sahaja kamu berada dan Allah Maha Melihat akan apa yang kamu kerjakan.
(Surah Al-Hadid 57: Ayat ke 4) 


suddenly miss home ..
tired ..
trying to do the best for all (academic & non-academic) ..
insya-Allah ..
Allah is by my side ..

Syafakillah

Bismillahirrahmanirrahim...


*terlalu banyak kerja (T___T)"

Irfan Makki - Mabrook(English Malay Version) [Lirik | Download | Dengar ]



[klik tajuk lagu tuk dengar & download]

today, smile all around
close to you, shining with faces so bright
memories, always remains..
deep in my heart,
brightening the darkest night

we always pray, your everyday
will be bless with joys
and all dreams come true

look now happiness is all around
your love is lightning up the night sky
your loved ones all gathered here just to say
oh !! CONGRATULATIONS

Ya Allah, berkati pasangan ini
bahgia hidup berkasih sayang
Rasulullah indahnya sunnahmu
dunia terasa bagai di Syurga

oh !! CONGRATULATIONS

mabrook .. mabrook .. mabrook .. congratulations to you !

*bole tengok sini.*

Pembaharuan Blog "FreAKy siTe??!"

Ha.... nampak tak???
kalo tak nampak jugak .. tak tahulah .. blog nih dah kembali kepada template yang asal ..
TAPI .. yang baru header je. hikhikhik.

KENAPA TUKAR??
sebab em .. em .. hari tu baru perasan ada yang komen kat shoutmix kata blog nih berat .. hukhuk .. tak apa memang nak tukar pun sebenarnye tapi tak berkesempatan. *adakah sekarang nih sangat berkesempatan untuk edit? hah!! woi! keje belambak tak siap lagi!!* ERK! dah baca journal asek ngantok jek. tukar subjek le pulak kan. subjek "BLOG". hahaha!

kepada anda yang bagi komen hari tu. TERIMA KASIH ye. sangat-sangat menghargai (^^,
lupa la sapa orangnye. gomenasai~

tapi kan. berat lagi tak blog nih. em ....

Meredah Ombak di Lautan









Sometimes,
we need a little tears to clear the mist in our eyes,
a little assurance to clear the doubts in our head,
a little hug to nurse our aching heart,
and a little rest to carry on moving forward.
so ...
 Please SMILE (^___^) -----;----<@

Pengorbanan Berharga

Salam Aidiladha bagi umat Islam sekalian..

di saat gembira dan riang di siang hari.. tidak diduga suram di malam hari.. di saat mereka sibuk membuat persiapan.. tidak diduga kerisauan datang menyelubungi.. adakah itu juga suatu pengorbanan yang dilakukan.. Allah sedang menguji.. insya-Allah ada hikmah di sebaliknya..

"Daging dan darah binatang korban atau hadiah tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepada-Nya ialah amal yang ikhlas berdasarkan taqwa dari kamu. Demikianlah Dia menundukkannya untukmu agar kamu mengagungkan Allah atas petunjuk yang Dia berikan kepadamu. Dan sampaikanlah berita gembira kepada orang-orang yang berbuat baik" al-Haj:37


"Kepada sesiapa yang berkenaan:

Salam Aidil Adha
Selamat Bercuti
Selamat balik kampung
Selamat Buat Kerja
Selamat Pengantin Baru" 
(Dr. Syaripah, 2011)  

Dr.. banyaknye keje =.= huhu.. sapa nak kawen?? hah tu akn diberitahu kelak~~

*tak sempat nak balas ucapan raya.. saya jawab disini yer..
**senarnye belom topup..hihih
Malaysia Web Hosting