Pesta Buku Selangor 2012


Pengunjung Pesta Buku Selangor 2012 berpeluang memenangi iPAD 2. Cara-caranya klik sini >> PPAS
Jadual penuh boleh tengok sini >> Jadual Aktiviti Pesta Buku 2012
Untuk lihat kedudukan setiap booth >> Paparan resolusi tinggi
Maklumat lanjut >> Pesta Buku Selangor

Bitter and Sweet


Alhamdulillah segalanya lancar semalam. Tahniah kepada organisasi baru. Terima kasih kepada mereka yang menyokong dan membangkang kami.

Kepada my other family mantan sekarang ni, thanks saling membantu selama dua semester kita bekerja. Segalanya hanya kita saja yang paham sebab dan mengapa sesuatu itu terjadi walaupun di luar tidak tahu. Maaf jika terguris hati. And, to my partner, thanks for the teamwork and we have another work need to be done. 

*dalam banyak-banyak organisasi.. yang ni rasa cam berat dan mencabar mental*

Bitter and sweet. Keep as memory. Take as experience.

Now, fokus semula kepada FYP dan final exam.

Saki-Baki


Alhamdulillah masih di sini. Tinggal beberapa saki-baki hari sahaja yang ada untuk siapkan segala kerja sebelum deadline. Assignment, group project, test, dan yang paling debar FYP (final year project). Saat dah nak tamat semester, macam-macam ujian Allah yang datang. Menghadapi macam-macam perangai manusia. Menjaga hati masing-masing. Kadangkala semangat jatuh. Hanya doa dipohon supaya segalanya dipermudahkan. 

Rabbi yassir wala tu'assir (Ya Allah. Kau permudahkan.. jangan Kau susahkan).
"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat seksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya." (2:286)

Kepada rakan-rakan seperjuangan. Sama-sama kita langgar semua yang ada kat depan. Jangan langgar lari sudah. Langgar secara berhemah taw. Sentiasa ingat Allah ada untuk kita bila-bila masa kita senang atau susah.  

"Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah sahajalah hati menjadi tenteram." (13:28)
Sabda Nabi SAW: "Barangsiapa memperbanyakkan istighfar, maka Allah akan membebaskannya daripada kesedihan, memberinya jalan keluar terhadap kesempitannya, dan akan memberinya rezeki daripada arah yang tidak disangka-sangkanya." (Hadith riwayat Abu Dawud) 


Maybe, jarang update blog sehingga segalanya selesai. Di sini nak wish awal-awal kepada kawan sekalian. Hai! Saya taw dak uitm lama lagi nak exam ==" 

"SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN"
"SELAMAT MENGHADAPI FINAL YEAR PROJECT"
"SELAMAT MENYIAPKAN SEGALA KERJA, ASSIGMENT, PROJEK BAGAI .."

tuk my dear sistas,
"Selamat memulakan alam persekolahan untuk yang kedua bagi tahun ni"
"Selamat menghadapi peperiksaan"
kepada Alin, "Selamat bersekolah di sekolah baru, persekitaran baru .."

tuk my dear bro, dear parents, 
"Selamat bekerja dengan semangat!! yosh!"

tuk my dear uncle,
"bole tak .. nak ikut nanti pergi masuk minang. hikhik .."

for me ??
"Just stay strong for the saki-baki days .."


Insya-Allah .. segalanya tercapai.

Kepada anda, kamu, awak, nak minta maaf seandainya terguris dengan sikap saya. Kita tak taw bile kita mati. Wallahu'alam. aih! Banyak lak ceghitenye. Ingat nak buat sikit jek. Huehuehue. Habis. 

The End

The end of second holiday. Struggle for another journey. Finish the semester with flying colours. InsyaAllah.



pergi sg. congkak ri tu dok main mende alah ni. 
menegakkan batu. 

LESSON: NOTHING IS IMPOSSIBLE IN OUR LIFE.

Malaysia Web Hosting