16 February 2012

Maxis Broadband Buat Hal



Selamat hari khamis bersamaan 23 rabiulawal 1433H.

Sebelum kejadian..

Di pagi yang gelap ini, tiada yang mampu dilakukan. Sudah beberapa hari hanya menatap laptop kesayangan tanpa melayari internet. Broadband ni mengada lak asek ‘No Service’ ==” aiyaa.. kalo tak bayar pun, selalunya boleh je lagi guna. Saja nak suruh tuan dia ni pergi melawat Maxis Centre dan segera bayar. Aish~ “yela.. yela.. esok ke sabtu ke bolelah pergi..”

Wahyu Pertama – Far East. Malam yang sunyi ditemani lagu-lagu nasyid. Mententeramkan kepala otak yang agak serabut.   

Selepas melawat Maxis Centre..

Woh! Akak tu kata kene bayar tuk 2 bulan. Ok. No wonder tak boleh nak melayari internet. Alhamdulillah sekarang da boleh. Kalo tak, tak ada lah post baru kan kan. Hik hik!! Rajin pulak kan keluar ari ini. Haha! Dah alang-alang wangi-wangi tu pergi je la tak payah tunggu hujung minggu.

"A friend is someone we turn to when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lines with beauty, joy, and grace.
And makes the whole world we live in a better and happier place."


Guess what?!! Jumpa member sekolah dalam bas. Seorang gadis bernama Maisara. Masa sekolah rendah, saya ada dua sekolah. Pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. Kita tak sama sekolah kebangsaan tapi sama sekolah agama sampai sekolah menengah. Wah! Lepas pindah sekolah teknik, dah lama kot tak jumpa. Perjumpaan kami sekejap saja dan diakhiri bersalaman di hentian kompleks pkns, shah alam.  

Bila sampai rumah, apa ke malangnya kena cakar dengan kucing sapa entah. Sob3! Saya Cuma nak selamatkan dodot dari kucing garang tu! “huh! tak nak bagi kucing garang tu makanan lagi.”   

dodot yang bulu hitam + putih .. yang hensem tu, lemon, abang dodot.
tp saya panggil lemon as hensem. hahah!

kalo dia balik minggu ni, boleh pergi dating lagi. hikhik!

2 comments:

FiqRie Skeleton said...

g ngan sape?

hiDAyah_muRNi said...

afiq: td g sorang le.. xde yg nak teman.ngee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting