02 March 2012

Hujan Bagaikan Mutiara

Bismillahirrahmanirrahim.

"Ya Allah, jadikanlah hujan ini yang membawa manfaat (kebaikan)." 

di kala hujan yang berterusan dari petang hingga ke malam. terbantut hasrat untuk ke pasar malam. tak apa ada hikmahnya tak pergi. jimat duit belanja. hikhikhik. hujan-hujan macam ni memang buat idam macam-macam, makan tu makan ni, feeling-feeling *bla la nak feel ni* emo lak bila pikir pasal itu. ya Allah. abaikan-abaikan. shuh-shuh.

tetibe miss my sista. wuwuwu.... ha. ni feel rindu bole diterima. da lama kita tak kuar, lepak sesama, pukoi-pukoi cam orang giler, sekodeng-sekodeng *ooppss!! jangan diamalkan* even baru je melawat minggu lepas. time cuti sekolah hari tu tak dapat kuar. kerna diri ini sibuk dengan assignment, projek, program bagai. 

minggu depan da start semester. sekarang ni esok nak balik kolej tak ada feel weh. barang-barang pun tak packing lagi. dapat rasa semester itu sangat sibuk. ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan hamba-hambaMu ini.

Sejauh mana kita letak Allah di hati kita, sejauh itu jugalah Allah mendekatkan kita denganNya.


"weh. aqu rindu ko la giler!" 
maap ni bahasa adek badek, tak sama ngan bahasa kawan-kawan.

lapar. jom la carik makanan!

1 comment:

ANISA said...

rindu kat adik jgk....yg kat plkn tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting