Wordless Wednesday #9 - Wood


post pada tarikh yang ada sekali dalam 4 tahun.

Miaww Miaww Miaww~


short post.
lately suke tengok kucen-kucen membesar. dari masa mak dia datang rumah dan dibiarkan je bagi makan. sampai dia beranak tiga ekor anak cumell yang kuat main. itam, hensem dan dodot.

da siap. perut da bunyik-bunyik. maap. semalam saya tak bagi awak makan sangat. jom!  

Wordless Wednesday #8

comel an.. an.. an.. \(>.<)/
takmo sedeh-sedeh taw..

Wordless Wednesday #7



alhamdulillah ...
tahniah kawan-kawan ^^

Rumput Hijau - SMILE


* edited by me..
** still newbie..

Maxis Broadband Buat Hal



Selamat hari khamis bersamaan 23 rabiulawal 1433H.

Sebelum kejadian..

Di pagi yang gelap ini, tiada yang mampu dilakukan. Sudah beberapa hari hanya menatap laptop kesayangan tanpa melayari internet. Broadband ni mengada lak asek ‘No Service’ ==” aiyaa.. kalo tak bayar pun, selalunya boleh je lagi guna. Saja nak suruh tuan dia ni pergi melawat Maxis Centre dan segera bayar. Aish~ “yela.. yela.. esok ke sabtu ke bolelah pergi..”

Wahyu Pertama – Far East. Malam yang sunyi ditemani lagu-lagu nasyid. Mententeramkan kepala otak yang agak serabut.   

Selepas melawat Maxis Centre..

Woh! Akak tu kata kene bayar tuk 2 bulan. Ok. No wonder tak boleh nak melayari internet. Alhamdulillah sekarang da boleh. Kalo tak, tak ada lah post baru kan kan. Hik hik!! Rajin pulak kan keluar ari ini. Haha! Dah alang-alang wangi-wangi tu pergi je la tak payah tunggu hujung minggu.

"A friend is someone we turn to when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lines with beauty, joy, and grace.
And makes the whole world we live in a better and happier place."


Guess what?!! Jumpa member sekolah dalam bas. Seorang gadis bernama Maisara. Masa sekolah rendah, saya ada dua sekolah. Pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. Kita tak sama sekolah kebangsaan tapi sama sekolah agama sampai sekolah menengah. Wah! Lepas pindah sekolah teknik, dah lama kot tak jumpa. Perjumpaan kami sekejap saja dan diakhiri bersalaman di hentian kompleks pkns, shah alam.  

Bila sampai rumah, apa ke malangnya kena cakar dengan kucing sapa entah. Sob3! Saya Cuma nak selamatkan dodot dari kucing garang tu! “huh! tak nak bagi kucing garang tu makanan lagi.”   

dodot yang bulu hitam + putih .. yang hensem tu, lemon, abang dodot.
tp saya panggil lemon as hensem. hahah!

kalo dia balik minggu ni, boleh pergi dating lagi. hikhik!

It's Jumuah - Raef Cover | Video + Lirik

salam jumaat~



IT'S JUMUAH (Raef Cover)- LYRICS

5AM Waking up for Fajr
Got to make Wudu, got to pray my Sunnah
Got to make Ghusl, got to clip my nails
Looking outside, the sun is rising up in the sky
Everybody's rushing
Got to get down to the masjid
Got to say "Salam!" to the Imam

Sitting in the first Saff (row), chilling in the back Saff (row)
Got to make my mind up... Do what the prophet did!

It's Jumuah! Jumuah!
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to His mercy, mercy
Jumuah! Jumuah!
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to the Ajr
Miswaking!, Miswaking! 
Miswaking!, Miswaking! 
Pray, Pray , Pray, Pray
Got to read Surat Al-Kahf

 The Imam's on the minbar, talking about something like "Fiqh Az-Zakat"
They're whispering, chatting from the crowd, don't they know that it's haram
I stand up, you stand up, prayer's about to start "Qad, Qaamat es-Salaah"
Foot to foot! shoulder to shoulder! Just don't step on me!

Sitting in the first Saff (row), chilling in the back Saff (row)
Got to make my mind up... Do what the prophet did!

It's Jumuah! Jumuah!
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to his mercy, mercy
Jumuah! Jumuah!
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to the Ajr
Miswaking!, Miswaking! 
Miswaking!, Miswaking! 
Pray , Pray, Pray , Pray
Got to read Surat Al-Kahf

It's Jumuah Jumuah
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to His mercy, mercy
Jumuah! Jumuah!
Got to make dhikr on Jumuah,
Everybody's looking forward to His mercy

Mawlid @ Shah Alam


... insya-Allah ...
maklumat lanjut boleh rujuk sini [klik]

Kesepian Berlalu Pergi


selamat kembali setelah lama menyepi. tidak menghilangkan diri. hanya sibuk dengan macam-macam aktiviti. tidak berkesempatan untuk meng-update blog ini. jika lihat post yang sebelum ini ialah post menyambut kedatangan tahun 2012. kali ini post pada awal februari 2012. 

da sekian lama baru nak bukak student portal. dengar citer result exam kuar 22 februari. betul ke?? tu yang nak pi check. ok page da layout baru. dan tak bape reti sangat nak guna. masih menggodek. 

nak log in da tukar

profil student di-view-kan dan semua info dah disusun dengan teratur.

baru je tamat mengikuti Latihan Intensif Bakal Komander Siri-46 bertempat di UiTM Shah Alam bertarikh 26 januari 2012 - 5 februari 2012. mengharapkan generasi yang berkaliber dan boleh meneruskan perjuangan kami. bukan sahaja bakal komander yang burn, komander pengiring juga kene tempias burn itu menawan. aiyaaa~~ proses pencerahan giat dilakukan =.=" 

alhamdulillah. income semakin bertambah. pembantu jurulatih dan komander pengiring. tapi tak guna gak simpan. sekarang berkurang sebab banyak makan T__T apa nak jadi... 

sekarang fokus kepada final year project. resume tuk praktikal belum buat lagi. aktiviti sem depan in progress. YaAllah, Kau permudahkanlah segala urusan kami. amin~

Malaysia Web Hosting