Sebenarnya dah empat hari berlalu


Sebenarnya dah empat hari berlalu. semester baru bermula pada isnin yang lepas. 4 subjek telah pun daftar. yang paling gerun ialah subjek csp. final year project beb!!. *gigit jari* subjek yang ada final exam hanya 2 saja. lecturer dah start bagi assignment dan project kena siapkan.


Sebenarnya dah empat hari berlalu. minggu destini komander untuk level siswa dan siswi sedang dijalankan. eh. sebenarnya baru tiga hari berlalu. hahaha. xD *baling kasut* semalam dah jumpe mentee. alamai aiihh. tak sangka pulak budak tu tahu lagu tu dari citer naruto. senang la dia nyanyi lagu tu. huh. dia tak tanya bufday. baru nak mintak adiah. *mentor jahat* bhahaha. suka baju mdk warna biru!! hoyeayy~ harap adik-adik ni dapat kekalkan legasi kitorang kat uitm.

bole ke cakap time meeting karang.
gg taket =..=

Hujan Bagaikan Mutiara

Bismillahirrahmanirrahim.

"Ya Allah, jadikanlah hujan ini yang membawa manfaat (kebaikan)." 

di kala hujan yang berterusan dari petang hingga ke malam. terbantut hasrat untuk ke pasar malam. tak apa ada hikmahnya tak pergi. jimat duit belanja. hikhikhik. hujan-hujan macam ni memang buat idam macam-macam, makan tu makan ni, feeling-feeling *bla la nak feel ni* emo lak bila pikir pasal itu. ya Allah. abaikan-abaikan. shuh-shuh.

tetibe miss my sista. wuwuwu.... ha. ni feel rindu bole diterima. da lama kita tak kuar, lepak sesama, pukoi-pukoi cam orang giler, sekodeng-sekodeng *ooppss!! jangan diamalkan* even baru je melawat minggu lepas. time cuti sekolah hari tu tak dapat kuar. kerna diri ini sibuk dengan assignment, projek, program bagai. 

minggu depan da start semester. sekarang ni esok nak balik kolej tak ada feel weh. barang-barang pun tak packing lagi. dapat rasa semester itu sangat sibuk. ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan hamba-hambaMu ini.

Sejauh mana kita letak Allah di hati kita, sejauh itu jugalah Allah mendekatkan kita denganNya.


"weh. aqu rindu ko la giler!" 
maap ni bahasa adek badek, tak sama ngan bahasa kawan-kawan.

lapar. jom la carik makanan!

Malaysia Web Hosting