[Lirik] Don't Forget Allah by Farid Sanullah


[klik tajuk untuk donlod]


You're down and out 
You just can't cope
You wanna shout
You lost all hope
On your knees, begging please
You turn and pray to find your way

Hey, you make doa Allah’s there
Whoever you are cos he cares
Then you forget to say thank you Allah,
You forget to say InsyaAllah
You forget to say Subhanallah
Raise your hands
Alhamdulillah

Lets flashback lets backtrack
to a time like yours and mine
The story of the three 
who long to be
to be free of their misery

To the poor he opened the doors
gave him plenty of His bounty

Then you forget to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say Subhanallah
Raise your hands 
Alhamdulillah

Can’t you see His promise to you
Can’t you see His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don’t lose hope in Allah
If you remember Allah in prosperity
He’ll not forsake you in adversity
Be mindful of Allah
He’ll guide you to all that His good

Then you forget, to say thank you Allah
You forget to say InsyaAllah
You forget to say Subhanallah
Raise your hands, Alhamdulillah
You're down and out
You just cant cope
You wanna shout
You lost all hope
On your knees
Begging please
You turn and pray to find your way

"Therefore remember Me (Allah), I will remember you, And be thankful to Me (Allah), 
and do not be ungrateful to Me (Allah)"
(Al-Baqarah : 152)

Ibu susuan

"weh. cube tengok kat luar. ada anak kucen putih. kecik je. comel!!"

gosok-gosok mata. bangun. 

"weh. kurusnya!! mak dia tak bagi susu ke."

"boleh tak mak black bagi susu kat dia?

"nak ke mak bagi kat anak orang lain minum susu dia.."

"bole jadi ibu susuan."


*****

jenguk kat luar
dia tengah tidor.. 
zzZZZZzz
yang lain mana tah dok main kat luar
lapar kang balik lar tuuuhhh


Baju Online

Salam Jumaat.

Pada malam ini, saya promote 1 page ni yg menjual pelbagai produk. Termasuk beg wanita, beg lelaki, pakaian wanita, wangian tanpa alkohol, dan frozen food akan datang. So, idea mewujudkan 1 kedai online bermula dari saya sendiri. HAHAH. Inilah padahnya jd student IT + bisnes. Lepas tu Puan Hamisah merangkap emak saya mulalah dok bagi idea, feeling feeling nak jual macam-macam dalam tu. Fine.

Sekarang tengah cuba buat frozen food dan cari tempat untuk market. Frozen food 1st try ialah karipap. Ok. Ianya menjadi dan still buat lagi sekarang. Gambar takde pulak nak tunjuk. Karipap tu inti kentang. Kalau ada yang nak tempah boleh telefon 012 - 3963099 (Pn. Hamisah)

Yang nak pomot kat sini pakaian wanita jap. Pakaian lelaki akan datang ye. Sabaq naa~~


J680

Long sleeve cotton asymmetric dress
It made from cotton material, soft and stretchable.
Available color : black, blue, green, mustard, pink and turquoise
RM55 only


MAXI DRESS RUFFLE 
RM70 FREE POSTAGE (SEMENANJUNG)
MATERIAL: COTTON JERSEY
Measurement:
Length: 132cm Bust: 80-110cm Shoulder: 40cm Sleeve: 60cm

Nak tengok banyak lagi pilihan boleh pergi ke Azfar Online Shop. Dorang akan update banyak lagi produk dalam kedai online tu. Korang boleh tekan 'Like' tuk taw produk baru.

Ok kawan-kawan, saya nak sambung buat kerja len pulak. Do support Azfar Online Shop! Peace yaww!



Rejeki pun boleh!


Bile time praktikal dulu, time macam ni pukol 1 pagi dah membongkang dah. Letih. Ngantok. Sampai rumah malam. Siap-siap. Solat. Makan. Tido. Sekarang boleh lagi berjaga menyelesaikan apa yang patut. 

Oh ada yang lepas praktikal terus kerja dengan company yang dorang intern dulu. Bos masa intern ada jugak offer sambung kat situ. Macam berat hati nak bagitau taknak. Las - las kene cakap jugak yang takmo sambung situ dah. Macam-macam mende pikir dan bertanya ke Dia. Saya redha dengan jawapan itu.

Ye memang betol. Rejeki Allah itu luas kok! Mana-mana pun kita boleh cari makan. Nak tak nak je. Saya akan berusaha di sini untuk membayar segala hutang. Kalo ada makan lebih boleh lah cari makan kat tempat lain pulak kaannn. 

Tengah melayan sorang kastemer ni, tapi tapi rasa cam ngantok lak.. huwarghhhh *nguap*

Salam 2013

Salam 2013

Secara jujurnya memang tak pernah ada azam baru untuk tiap-tiap tahun baru. Bagi saya semua sama je. Yang penting dalam diri tu berubah ke arah lebih baik dan orang sekeliling yang membantu pun sudah cukup bagus. 

Perjalanan 2012 berakhir. Menaip post baru ni sebab menunggu donlod produk terbaru untuk Azfar Online Shop. Well pakai berokben kaannn. Nak daftar streamyx/unifi masa dorang buat promosi yang tamat semalam tak jadi sebab tak keje pun lagi nak bayar bulan-bulan. 

Alhamdulillah penubuhan HM Grafik Enterprise telah dilaksanakan semalam, 31/12/12. Nak daftar untuk Azfar Online Shop sekali sebenarnye dah alang-alang promosi abis semalam kaannn. Mak kata takpe lah nanti-nanti daftar. Ok saya budak baik menuruti. HikHik. 

Praktikal dah abis 14/12/12 yang lalu. Sekarang ni nak kata makan anggur tu ye la jugak sebab takde keje mana-mana company lagi. Dah apply tapi tak banyak pun. Demand nak yang dekat shah alam dan senang dapat public transport. Lagi pun tengah agak sibuk siapkan beberapa kerja untuk dua company ataupun boleh dipanggil kedai jugak lar. Company ni macam besar sangat lah pulak. 

Kata-kata mak yang buat angan-angan nak jadi nyata. 

"2 tahun dari sekarang mana tahu dah boleh sewa kedai sendiri.. kita buat bisnes famili"

Insya Allah. Moga Dia permudahkan. Got to go. Nanti saya kongsi cerita lagi ye. 
Malaysia Web Hosting