06 September 2012

'Running Man' Missions

                                   "Bismillahi tawakkaltu 'alallah, wa la haula wa la quwwata illah billah"

Di suatu pagi yang indah. Burung berkicau-kicauan. Hening bening. Eh. Mana ada burung. Memandai je. Hahak. Alarr pukol 9 pagi macam tu bening ke. Sepatutnya nak gerak pukol 8 pagi tapi dah terlewat atas sebab emm emm emm ... saja. 

Ada beberapa misi hari ini. Aiceceh macam running man lak main mishen mishen. Hahak. 1)Nak tanya pacik drebar bas susun atur perjalanan ke Sunway Pyramid. Tapi tak tertanya lak masa nak pergi tu. Dah sampai Sunway, lepak lah dalam Popular tu duk baca buku. Terjumpa 2)komik Conan yg 75 lak. Wahhh!! Teghoih le beli. Then, dah bosan.

"Nak pegi mana?"
"Sri Muda. Eh. Kompleks kompleks."

Halamakkk bole lak teshashul.. maluu shaye T.T ok.. rilek lu baru tanya.

"Bang, bas dari Kompleks pegi Sunway pagi-pagi kol baper ada ea?"
"Kol 6 .. 6.10 pagi cam tu ada dah."
"Ooo.. kol 7.. 8 pagi cam tu pun ada da la ea?"
"Ha'ah."
"Bas ni lalu tak bus sten Batu Tiga yang sebelum Petronas tu?"
"Aaaa..."
"Bus sten yang depan komuter Batu Tiga tu?"
"Oooo... bus stop tu!! Lalu lalu."
"Hah! Bus stop tu! Ok terima kasih :)"

Sampai je Kompleks lagi satu mende nak cari is .... !! Satu-satunya kedai buku yang tak ramai orang tahu. Kat SACC bawah area Giant. Akhirnya kini pasti!!~~ Jumpe dah 3)komik Maid Maiden Saturday. Banyak lagi kat kedai tu. Sapa yang nak beli pegi le beli sendiri. Hewhewhew.

Then, nampak Guardian tingat nak 4)beli Panadol. In case ada emergency. When I cannot bare the pain, so I take it la... hidayah murni tahu akan kebahayaan nye so no worry ok. Since mende tu dah jadi macam pain killer. Sebenarnye ada lagi barang lain yang bukan niat nak beli pun tapi still under budget. Syukur.

Alhamdulillah semua misi hari ni selesai. Next mission service laptop format bagai since next week nak kene bawak pegi intern. Tak daftar LI lagi. Yuran pun belom bayaq lagikkk... hape nak jadikk nii.. ish ish ish


"Mau turun mana?"
"Aa.. depan sana."

"Terima kasih uncle!"
:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting