10 July 2011

Hampa Bertukar kepada Teruja!! BERSIH ??

Assalamualaikum


masing-masing dah taw pasal yang ade perhimpunan BERSIH kat KL tu bertarikh 9 julai 2011. masing-masing ada yang pegi dan ada yang tidak. masing-masing punye pendapat sendiri pasal perhimpunan itu. famili dah dok bagitau untuk lepak je kat rumah pada tarikh keramat itu. tapi... mende tu kat KL bukannye kat shah alam. huhuh~




ye taw la kat sana. kang apa-apa jadi kang mana kita taw. tak yah pegi mana-mana esok. *dialog masa malam sabtu. hampa. minggu neh my sis cuti asrama, biasanya kitorang berpoya-poya pada hari sabtu. tapi apakan daya  =_="  tiba-tiba .. esok paginya iaitu sabtu bertarikh 9 julai ... jeng .. jeng .. jeng ..


"ko nak pegi beli barang kat ne? mydin??"
"entah.. ko la nak pegi mana?"      
orang tanya dia .. dia tanya balik .. aisshhh!!
"ko nak pegi kompleks ke?"
"entah.. "       
adoyaii!! tak menjawab soklan langsung!!
"ko cakap kat mak nak pegi beli barang kat ne?"
"aqu cakap ikut ko pegi kompleks.."
"mak bagi ke??"
"ha'a.."
wah!!! asal la dari tadi tak cakap boleh pegi sana, adoi budak sorang neh!! 
dengan terujanya terus bersiap nak keluar dan bagitau mak lagi sekali yang nak pegi kompleks. 
"hati-hati jalan tu .." (^^,


tiba-tiba dapat izin. heheh. alhamdulillah pegi dan balik jalan lancar je. diramalkan mungkin ada roadblock lepas jambatan sg. klang atau kat LKSA tapi lengang je. hihi. bukannye beli apa pun. nak bayar maxis je. my mission nak mencari komik tak berjaya pulak. hampeh .. yang paling galak shopping is my sis la dok pegi borong barang tuk bawak balik asrama. bile nak bayar baru perasan beg nak angkut barang-barang tak bawak. taw tak hari sabtu tak boleh gune beg plastik!! aiyaakk... 




* kalo nak keluar rumah tu biar ada izin dari orang tua kita. biar selamat. walaupun rasa macam nak berjimba sangat. heheh.
** tapi kalo dah perhimpunan tu kat sana nak buat macam mana. orang-orang yang dok kawasan sana hati-hati je la ye. mana yang tak join, terpaksa la lepak rumah masa tu..
*** sekarang dah 10 julai 2011. harap maklum!!

3 comments:

atOn said...

hahahaha...
masih igt dialog kite di YM??
"hmm..duk uma la gaya nye"
last2!! tup..tup~
pagi sbtu tu kami balik sg besar!!
hehehehe (^____--)v
spjg perjalanan tu kn..semua arah nk ke kL jem gilerrr~

FiqRie Skeleton said...

tiap kali kluar ada je snap pic~~ haha :P

hiDAyah_muRNi said...

aton: my bro ckp jalan kat sane memang da jem giler pun!! sebab tu kitorang tak balik minggu neh. huhuh.

afiq: jeles !! hahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting