21 June 2010

Portugal (7) vs Korea Utara (0)


salam
sejak piala dunia ni da lama b'mula tp tak adalah lama sangat..barulah jugak,
ni baru first time tengok game diorang antara Portugal vs Korea Utara
kat tv2 jek,,kat umah mane ada astro,so papehal score, baca paper je lah,
walaupun masok tengok separuh masa kedua
yelah cam ne nak tengok separuh masa pertama 
game start kol 7.30pm kalo x silap
game da abis tadi dalam 9.15pm dengan tambahan masa 2 minit
mencatat kemenangan pada Portugal 7-0 !


memang dashat tengok Portugal main,
sampai bole score 7 gol,
pergh!
tapi bukan sebab tak sokong Korea Utara
sedar diri ini orang asia kena la sokong orang asia kan
tapi bila tengok diorang main, memang ada banyak perbezaan
bagi saya yang tengok game tadi 
Korea Utara memang tak setanding Portugal
bukan sebab Portugal ada pemain hebat cam Ronaldo

 [da dia je yang saya kenal,hahaha]

sebabnye adalah pemain Portugal main memang best,ganas,
lagi 1 diorang memang laju giler lari kejar bola woo!
ada mase tu tak pasti sape 2 pemain Korea Utara nak kejar bola 
dan akhirnya ada sorang pemain Portugal dari belakang lari laju giler kejar bola tu dan GOL!
mesti lah pemain Portugal tu yang score
walaupun masa awal2 Ronaldo tak masokkan gol
dia banyak pas bola kat membe dia dan GOL!
memang mashuk lah pemain Portugal ni,
lepas 1 bola masok, tak sampai baper minit gol lagi, lagi dan lagi!
memang laju cara diorang main,
saya ni tak ada lah pandai sangat pasal bola sepak,
tapi tadi Portugal banyak skill diorang guna masa main
Ronaldo pun dapat masokkan bola minit2 akhir.

[weh Murni ape ni, asek cakap pasal Portugal je,,Korea Utara pe cer lak?!]

ok2.rilek beb~chill
bagi saya pemain Korea Utara main cam tak bes

 
 [wah.suka hati je cakap,kene serang nanti..lari cepat!]

betol lah mase tengok game tadi tu diorang main macam kelam kabut
golkeeper cam takut je nak tangkap bola
asek2 t'lepas dan akhirnya Portugal gol!
bila Portugal menang 7-0,
memang sedeh tengok muka2 pemain+jurulatih+penyokong Korea Utara
mane tak frust weh kalah sampai tak dapat nak masokkan 1 bola pun

[apa pun tahniah kat Korea Utara dapat main kat Piala Dunia]
 [Malaysia bila lah nak masok lagi]

sampai sini saje lah laporan game Portugal (7) - Korea Utara (0)
wah! macam pengulas bola sepak dah,,hahahah
kalo apa yang saya bagitau kat atas tadi ada yang salah dan anda tak puas hati
mintak maaf dan sila respon ye
sebab saya hanya bagi pendapat sendiri saje

 [pas ni lawan dengan Brazil lak.wee~]

2 comments:

RiangRiang said...

nk wat cmne an..mmg xd sape jge gol..rembat je r..huhu portugal besh~~

hiDAyah_muRNi said...

@RiangRiang em.tp sian kat Korea Utara kalah teruk,hu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting