30 June 2010

Pakwe Baek Punya


salam
tak tau nak buat apa. hesh! budak2 ni main game dengan pakwe aqu sesuka hati je. bila da jadi lain macam, mula lah cuak bagitau yang pakwe aqu da mengong. ha! tu lah sape suruh tekan macam2 kat beliau. aqu pun sebenarnye gelabah gak tapi maintain cool. aqu ni tak ada lah terer sangat dalam bab2 nak membetulkan apa yang da jadi kat beliau tapi aqu usaha gak demi beliau yang tersayang. di samping memikirkan tengah kering sekarang dan tak tau duit ptptn da masok ke belum sebab tak pergi check lagi. kerisauan terhadap beliau memang tinggi kalau aqu tak dapat nak baiki.


setelah budak2 da tido [ye lah esokkan sekolah.aqu kan lepak rumah je.muahahah] , operasi membetulkan kesilapan yang da berlaku pun bermula tadi. memang selongkar habis lah personalize, properties sume lah yang bersangkut-paut dengan beliau. habis aqu log off, shut down, restart banyak kali. akhirnya, aqu menjumpai kesilapan beliau di resolution dan trimas kat rakan beliau 'Windows Help and Support' sebab memang banyak bantu dalam operasi kali ini, cuma aqu tak pandai nak buat cleartype sebab kata kena guna IE [IE tengah ada problem], jadi aqu pakai Mozilla je.

apa yang berlaku kat beliau adalah segala icon, graphic, font jadi besar. aqu tau mesti ada kaitan dengan display setting cuma waktu kejadian, aqu tak tau nak settle-kan macam mana. mulalah tadi pikir hantar kedai, check kan segala bagai pasal apa jadi macam tu. alhamdulillah, beliau telah selamat dalam operasi dan semuanya da kembali pada asal.

sebenarnya masih tak caya, aqu buat operasi ni dengan sendiri. alhamdulillah, murni da pandai sikit dalam bab2 membaiki. harap apa yang aqu buat ni tak ada bagi effect buruk kat beliau.

 [jangan nakal2 lagi tau]

2 comments:

RiangRiang said...

hoho..murni bkn sekadar teror programming...teror betolkn lappy jugak...tahniah!!!!murni hebat!!!haha lappy jijah rosak bley mnx murni btlkn..hehe

hiDAyah_muRNi said...

@RiangRiang hu~mende tu secara tak sengaja bole selamat lepas diselongkar,bukan lappy jijah baru btolkan,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting