11 September 2010

Besar Sampai Dua Kereta Angkut ?! | part 2


Salam
hari khamis lepas bersamaan 9 september 2010, satu family dengan naik dua kereta selamat sampai kampung dalam tengah hari. sebelum ada citer pasal nak balik kampung kat 'Besar Sampai Dua Kereta Angkut'. nak sambung citer tapi ada masalah connection internet kat kampung, sekarang da ok! hee okes. teruskan dengan perjalanan balik kampung.kitorang gerak dalam kol 8.30 pagi. memang penuh la bonet kereta dengan barang-barang kitorang termasuklah beg baju dengan makanan mentah tuk bawa balik nanti masak kat sana masa malam raya.

kitorang pergi dengan dua kereta Proton Saga
[gunalah barangan Malaysia.hehe]

masa balik tu kereta mak follow kereta acik unus, sebab beliau terer bab-bab jalan shortcut ni. pe lagi buat baraan balik kampung la. masa jalan tu kalo nak balik kampung lalu ikut highway bukit raja mesti akan ada bangunan ni kat tepi jalan. memang da kenal lama la selama 20 tahun ni. hahaha. jom usha! 

pasaraya jusco

 ni rumah kedai yang usang, mesti lalu sini punyer

kawasan perumahan setia alam ni nak kata lama 
tapi baru jugak la bukak tuk orang tinggal

 tong air ni kat klang sentral dekat jugak dengan setia alam

 hah! time ni la bermulanya jalan shortcut. hehe
ikut jalan yang banyak kilang

 smk tengku idris shah, kapar
masih di klang lagi

wo.ops sikap! perlahankan kereta anda

dewan orang ramai, jeram 

 ni simpang masuk bandar malawati

 lepas tu da lama sangat terperuk dalam kereta + jalan sesak
rehat di masjid al-raudhah, tg. karang

depan masjid tg. karang ada smk dato' harun

balai bomba sekinchan

alhamdulillah. sampai kat kampung sg. panjang
belok kanan tau
 
 malam raya time bunga api + mercun memain peranan. hahaha
kitorang main mercun lawan dengan kampung sebelah. gempak!

sampai sini je perjalanan balik kampung. esoknya hari kemenangan umat islam. 


[nak maen mercun lagi.wargh!]
[malam ni main lagi ye (^_^) ]

2 comments:

ijad said...

selamat hari raya

hiDAyah_muRNi said...

@ijad selamat ari rye jugak! =]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting