06 September 2010

Raya dengan Abang 'Men' !


 
salam
da 4 hari cuti stat ari jumaat minggu lepas, petang tu mak amek lepas keje dan teros lepak kat rumah. hai murni! buat ape je kat rumah tercinta..macam mane date dengan abang 'Men', tergendala lagi..hu! hari sabtu pergi berjalan-jalan dengan 2 orang adikku (alin n ena) di sekitar pkns, sacc mall dengan naik bas rapid.

 [dapat bawak korang kat tempat2 yang biasa pegi je la..hee~] 
 
sebab hari jumaat (3 september) bufday alin so bawak la dia jalan2.lepas bayar maxis broadband, tersinggah kat satu tempat dan tertarik kat satu benda dan akhirnye dibeli jugak oleh aku. wah! raya je semua nak baru. benda apa yang dibeli?? heheh. surprise! benda yang sebelum ni aku guna, bagi kat alin sebagai hadiah bufday dia..hee~

adoi~ nampaknye kena serius dengan abang 'Men' = abang assign'Men't. heheh! macam buang masa padahal assignment belambak macam yang aton da list-kan. nasib baik hari ahad (semalam) rajin ke teratai tuk amek buku dan assignment yang lupa nak bawak balik. huh!lengang gile naik bas rapid balik uitm. adikku pun sampai pelik asal macam tak ada orang dalam uitm. 

 [heh!mesti la. kan ramai da balik raye!] 

kesian jugak tengok drebar bas ni tunggu budak-budak..ye la selalunye kan berebut nak naik bas..hehehe,
habis angkut buku, singgah lagi kat pkns jalan2 tengok apa yang dorang lelong kat situ, di samping ena yang teman blek teratai nak beli barang kat pkns gak. dalam pukul 1.30 bas tercinta, T528 pun sampai dan bergerak balik ke taman sri muda. dalam pukol 3 baru sampai rumah sebab sebelum tu pergi singgah mydin beli barang.hehehe~

hari ni isnin masih lepak lagi di rumah sambil tengok tv, online, layan movie, main game..haiyh bile nak stat buat keje! ok! lepas ni nak settle-kan apa yang belum settle lagi! keje database, present bel dan itm, report yang banyak belum siap lagi. abang 'Men' jom! i can do it! insyaAllah.



bulan ramdhan da nak menutup tirainya. tinggal lagi beberapa hari je. malam-malam terakhir ni lebih elok banyakkan ibadah. walaupun perasaan nak raya tu membuak-buak tinggi menjulang, [pergh!ayat tak boleh bla.] jangan membazir dalam beli barang-barang ye..

 [mak cakap ari rabu atau khamis ni balik kampung.i like!]

2 comments:

atOn said...

murni!!! ohohoh..
"mende" tu beli kat SACC mall ye??
hehehe... =)


ganbatte ikimashio!! insya-Allah..
we can settle all the abg men!!
hak3~

hiDAyah_muRNi said...

@atOn hahaha!aton mende tu pe?tet! yeah jom date ngn abg men,haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting