11 September 2010

Raya Sakan !


Salam
semalam hari raya aidilfitri telah dirai dengan meriah. walaupun pagi tu disambut dengan cuacu yang sejuk + hujan. tak menjadi penghalang kitorang pergi masjid tuk solat hari raya lepas tu melawat kubur arwah atuk yang ku sayangi. al-fatihah buat arwah atuk. 

ingat lagi masa kitorang balik raya 2007 arwah tegur "ish! tak yah main mercun sekarang." lepas tu kitorang semua tak men sebab masa tu belum malam raya. then, bile malam raya arwah cakap "hah. malam raya baru bole main." arwah tau apa yang terbaik tuk cucu-cucu kesayangan beliau. sayang atuk! muaahhhxs! selamat hari raya tok. moga tok aman di sana.(-_-)

ok. lepas balik kubur, sesi bersalaman + mintak maaf bermula. waktu ni macam-macam gelagat bole tengok la. budak-budak yang kecoh nak duit raya. sebenarnye time ni sebak mintak maaf kat abah mak atas salah silap yang pernah buat. "selamat hari raya, maaf zahir batin. halalkan makan minum. " 

 sebahagian dari keluarga besar

 WE!

ena, alin, mak, tudung putih tu menyemak je. haha 

 happy-nyer!

sepupu ku, ahsan 
[ololo. sian beliau kepanasan]

alin, mak, nenek, siti

 hero kami. yeah!

tu saja gambar yang dapat kongsi dengan korang dalam blog. banyak-banyak karang, berat pulak blog  ni. huhu. raya pertama beraya sampai malam. semua makanan nak sumbat. balik terus sakit [*cer ber]. sampai sekarang tak baik lagi. petang nanti nak pergi beraya lagi. ya Allah! sembuhkan perut ni. sian beliau.

time korang tengah happy, ingatlah orang-orang yang tak dapat beraya dengan gembira. 
renung-renungkan (^_^)

 len kali makan tu beringat!
[hu. ye baek~]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting