20 November 2010

Cuti-cuti Selangor .. Yippeee!

salam
fast entry ni. weehee~ Buletin Utama kat TV3 malam ni ada siarkan pasal Dorani Homestay mula-mula masa start siaran. macam topik utama da. bagus-bagus! tak sempat nak rakam berita tadi. adoi. asal tetibe nak cerita pasal homestay ni kat sini sebab excited, teruja masuk tv3 [ecece..bukan tuan punya blog ni yang masuk tv pun. nak kecoh. wek!.. mhaha]

Rumah Kampung

Dorani Homestay terletak di Sg. Besar, Selangor. Homestay ini ada menyediakan beberapa jenis penginapan seperti Rumah Kampung, Villa dan Chalet bagi mereka yang ingin bersantai dalam suasana kampung. Pelbagai kemudahan dan aktiviti yang menarik disediakan di homestay ini. Maklumat lanjut bole contact En Abd Rahman Daud [wah! da popularkan embah man dalam blog ni. hohoh!] atau emel kat doranihomestay@yahoo.com .

*gambar dari website Dorani Homestay

eyriqazz.com pernah menginap di Dorani Homestay ikut program MySelangorStory . Eyriqazz ada cerita pasal pengalaman dia kat homestay dengan macam-macam aktiviti yang mereka buat. nak tahu lanjutan cerita bole jenguk kat sini.


*gambar dari eyriqazz.com

wo! malam ni tetibe rajin pulak an pergi menatap buletin utama kat tv3 tu. ada lagi tempat menarik dorang[maknanya pemberita tv3 tu la] cerita dalam berita iaitu kat Kelip-kelip Kg. Kuantan, Selangor


kelip-kelip dipelihara dengan baik kat Kg. Kuantan. waktu cuti sekolah [lagi-lagi tengah cuti sem sekarang ni an. hehe] bole ajak satu femili atau member korang pergi Kuala Selangor. nak tengok kelip-kelip kena naik sampan kat jeti. ramai-ramai pergi la ke Kelip-Kelip Kg. Kuantan dan lihat kehebatan makhluk ciptaan Allah ini menerangi alam sekeliling. 


eyriqazz.com juga pergi ke Kg. Kuantan tengok kelip-kelip pada waktu malam masa tinggal kat Dorani Homestay. Kalo tangkap gambar kelip-kelip memang tak dapt nak tengok kecantikan cahaya dari badannya. korang kene pergi sana sendiri jugak baru ada feel wow! gitu. Eyriqazz ada cerita pasal aktiviti kat Kg. Kuantan kat sini

  
*gambar dari eyriqazz.com .

wa! nama je dok kat selangor tapi tak pernah pergi Kelip-kelip Kg. Kuantan [da lama nak pergi sana tapi tak terpergi. bole ke cam tu. bantai je. mhaha] . tak pernah jugak tinggal kat Dorani Homestay *dengan nada gedik~ [tak payah nak mengada. da pergi sana sambut majlis raya dengan femili besar] mhahah. tu saja laporan aktiviti cuti-cuti di selangor. daa~

 [saya gedik ke?? .. mhahah]

2 comments:

aima in luv said...

masuk berita semalam kn... yea aima tgk hehehe.. teringin sngt nk pegi tgk kelip2...

jom ke blog aima - cuti-cuti malaysia-LANGKAWI

http://rosesnebula.blogspot.com/2010/11/cuti-cuti-malaysia.html

hiDAyah_muRNi said...

@aima in luv ye2. anda tengok juga. yea!..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Malaysia Web Hosting